MGİMO Universitetinin professoru Akademiyamızda dərs deyib

MGİMO Universitetinin “Pedaqogika və psixologiya” kafedrasının müdiri, pedaqogika üzrə elmlər doktoru, professor, Voyevoda Yelena Vladimirovna Azərbaycan Dövlət Bədən Tərbiyəsi və İdman Akademiyasında doktorantura təhsili alan namizədlərə və bir sıra mütəxəssislərə “Elmi tədqiqat metodları” proqramı üzrə təlim keçib.  O, tədqiqatçılara elmi tədqiqat işlərinin hazırlanması, tədqiqat aparılan zaman kəmiyyət və keyfiyyət metodalarının düzgün şəkildə müəyyən edilməsi, tədqiqatın obyekt, predmet, məqsəd və vəzifələrinin aydın qeyd edilməsi və digər məsələlər üzrə  elmi biliklərlə yanaşı, praktiki tapşırıqlar verib, iştirakçıların sualları cavablandırılıb. Təlimin sonuncu günü Akademiyanın Akt zalında iştirakçılara ixtsasartırma sertifikatı təqdim edilib. Yekunda Yelena Voyevoda yaradılmış şəraitə görə Akademiyanın rəhbərliyinə öz təşəkkürünü bildirib, MGİMO və ASAPES arasında qurulmuş elmi əməkdaşlığın idman elmi sahəsində yeni peşəkar kadrların hazırlanmasında mühüm yer tutacağına əminliyini və inamını vurğulayıb.

Докторантам и сотрудникам ASAPES были вручены сертификаты Университета МГИМО о повышении квалификации

В Азербайджанскую Государственную Академию Физической Культуры и Спорта была приглашена заведующая кафедрой "Педагогики и психологии" Университета МГИМО, доктор педагогических наук, профессор, Воевода Елена Владимировна. В период с 31 мая по 3 июня 2022 года в рамках программы "Методы научных исследований" профессор провел тренинг с докторантами и рядом специалистов ASAPES. Елена Воевода дала исследователям ряд рекомендаций по подготовке научных работ, правильному определению количественных и качественных методов при проведении исследований, четкой постановке объекта, предмета, целей и задач исследования. Помимо этого, исследователи получили практические задания по рассматриваемым темам и ответы на интересующие их вопросы.
В последний день тренинга в Конференц зале Академии участникам были вручены сертификаты о повышении квалификации. Подводя итоги, Елена Воевода поблагодарила руководство Академии за созданные условия и выразила уверенность, что научное сотрудничество между МГИМО и ASAPES сыграет важную роль в подготовке новых специалистов в области спортивной науки.